Heb je vragen over sex en stel je deze vragen liever anoniem? Kom langs of mail, bel of WhatsApp ons.

Mail: rotterdam@jip.org
Telefoonnummer: 010-4362544
WhatsApp: 0620521076

Sex

We krijgen vaak de vraag wanneer je nou moet beginnen aan seks. Je moet niks! Het juiste moment moment voor seks is als je er zelf aan toe bent. Anderen (ook je vriend of vriendin) kunnen dit niet voor je bepalen! Het is jouw lijf. Begin je te vroeg met seks, dan kan dit gevolgen hebben. Je kan je rot, vies of depressief voelen. Luister dus goed naar jezelf en je eigen lichaam! Het klinkt allemaal leuk en spannend, maar er zijn dingen die handig zijn om te weten en waar je op kunt letten voordat je aan seks begint. Bijvoorbeeld:

Heb je vragen over seks? Je mag hiervoor altijd bij ons langskomen of je vraag stellen via de telefoon, mail of WhatsApp.


Sexting
Je hebt iemand online ontmoet via insta of kent iemand gewoon van school. Je raakt met elkaar in gesprek en jullie vinden het fijn om met elkaar te praten. Van een flirterig gesprek gaat het ineens sneller dan je dacht en vraagt degene om een naaktfoto. Je schrikt. Maar die persoon krijgt met zijn of haar lieve woorden jou toch zover om een naaktfoto te sturen. Die persoon zal er echt niks mee gaan doen het is gewoon speciaal voor hem of haar? Daarna gebeurt er iets wat je niet had verwacht. Deze persoon dreigt de naaktfoto online te zetten. Misschien is het al wel gebeurd. Wat nu?

Dit is nog maar een klein voorbeeld van hoe het kan gaan. Sexting kan gevaarlijk zijn. Als sexting beelden door anderen verspreid worden en in verkeerde handen vallen zijn de gevolgen niet te overzien. Zonder je toestemming sta je ineens open en bloot op het internet. Het is vaak voorgekomen dat jongeren zelfmoord hebben gepleegd, omdat ze niet met dit verdriet en schaamte konden omgaan. Dit mag niet gebeuren. We willen jullie dan ook waarschuwen voor de gevolgen.

Wanneer er naaktfoto’s worden verspreid van jongeren onder de 18 jaar is dit kinderporno en dus strafbaar! Ook is het verspreiden van beeldmateriaal zonder toestemming is strafbaar! Dit omdat er sprake is van smaad. Smaad is de aantasting van de eer, goede naam of het aanzien van iemand anders.

Dreigt er iemand of heeft iemand een naaktfoto van je online gezet? Zoek dan hulp en schaam je niet. Blijf niet alleen zitten met je probleem. Dit is niet goed voor je. Probeer er met iemand over te praten. We snappen dat dit niet makkelijk voor je is en dat je niet zomaar aan iemand je verhaal gaat vertellen. Weet dat je altijd bij het JIP Rotterdam terecht kunt. Onze dienstverlening is gratis en anoniem. Je mag altijd bij ons langskomen. Je kunt ons ook bellen, mailen of WhatsAppen. Gelukkig zijn er nog meer organisaties waar je terecht kunt. Vaak kun je ook anoniem en online met hen chatten. Denk aan organisaties als Help Wanted, Stoppestennu en Onuitwisbaar. We proberen met je mee te denken over wat je nu het beste kunt doen. Weet dat je er niet alleen voor staat!