Weet je nog niet zo goed wat je later wil gaan doen of heb je vragen over het aanvragen van studiefinanciering? Maak een afspraak en wij helpen je! Mailen, bellen of WhatsAppen kan ook.

Mail: rotterdam@jip.org
WhatsApp: 0638036734

School
School

 

School

 


Je bent net klaar met de middelbare school en hebt waarschijnlijk al een idee over wat je later wil
gaan worden en we
lke opleiding je hiervoor moet gaan volgen. Toch geldt dit niet voor iedereen. Soms weet je nog niet helemaal zeker wat je later wil gaan doen. Dan is het altijd spannend om een opleiding te kiezen. Hoe pak je dit aan?

Gelukkig kun je een studiekeuze test doen op het internet! Tijdens deze test maak je verschillende keuzes tussen taken en werkzaamheden die jou het leukst lijken. Uit deze antwoorden komt een uitslag met verschillende opleidingen die bij je kunnen passen. Op de website http://www.studiekeuzetest.nu kun je studiekeuze testen maken voor het MBO, HBO en WO.

Nadat je de opleiding hebt gekozen die bij je past zijn er nog wel een aantal stappen die gezet moeten worden. Hieronder een checklist voor de complete inschrijving voor een school met nog een aantal bijzaken:

Jip Facebook

Heb je hulp nodig bij het aanmelden voor een opleiding, het aanvragen van studiefinanciering en/of studentenreisproduct? Je bent altijd welkom bij het JIP Rotterdam!