Organisaties en scholen
Het JIP Rotterdam biedt meer dan alleen het geven van informatie en advies. Je kunt ons ook inschakelen voor:

Lessen Geld €nzo:
Steeds meer jongeren hebben schulden. Daarom heeft het JIP Rotterdam een GRATIS lessenpakket onwikkeld voor VMBO- en Praktijkscholen in Rotterdam. Door middel van spellen en opdrachten worden de jongeren aangespoord om actief na te denken over de thema’s. Interesse? Neem dan contact op met het JIP Rotterdam via telefoonnummer 
010 – 4362544 of stuur een mail naar rotterdam@jip.org.

JIP Bus:
Het JIP Rotterdam is ook in beweging. Met onze speciale JIP informatiebus gaan wij langs VMBO- scholen in Rotterdam, zodat leerlingen met ons kennis kunnen maken. Ook hier is onze dienstverlening gratis en anoniem. Elke vraag mag gesteld worden. We werken in de informatiebus met thema’s die jongeren interessant vinden. De leerlingen kunnen onder andere quizzen en puzzels maken, zodat ze meer leren over een bepaald thema. Ook zijn er speciale themaweken, waar wij een les aan kunnen koppelen. Denk aan de themaweken:

Cursus Geld €nzo:
De cursus Geld €nzo is speciaal ontwikkeld voor de doelgroep 18- / 18 +. Dit is een risicovolle periode voor jongeren waarin de kans op het opbouwen van schulden groot is. Ze moeten ineens allerlei dingen gaan regelen en zijn juridisch gezien volwassen. De cursus heeft een preventief doel. Zo krijgen jongeren in de cursus informatie over budgetteren, besparen, grip op geld en schulden.

Geldmattie:
Geldmattie is een project van het Jongeren Informatie Punt Rotterdam. Geldmattie is een project voor en door jongeren. Jongeren die financieel zelfredzaam zijn, worden gekoppeld aan jongeren die hulpvragen hebben op het gebied van geld, bijvoorbeeld over budgettering en/of schulden. Samen pakken zij de problemen die er zijn aan. Eens per week spreken ze af om hieraan te werken.

Het Jongeren Informatie Punt Rotterdam coacht en traint de Geldmatties, waardoor zij de jongeren aan wie ze gekoppeld zijn goed kunnen begeleiden. Voor het project Geldmattie is een financiële zelfredzaamheidsmatrix ontwikkeld door het Jongeren Informatie Punt Rotterdam, als meetinstrument in de coaching en begeleiding.